Koploper Wittenhorst vergroot voorsprong

3 apr 2023, 10:41 Voetbal

Koploper Wittenhorst reisde zondag 2 april af naar het zuiden van Limburg voor de uitwedstrijd tegen Schaesberg. Na een keurige 0-3 overwinning heeft Wittenhorst nu een voorsprong van zeven punten op de nummer twee, EFC.

De wedstrijd werd door Wittenhorst in gang gezet, maar de eerste poging tot een schot kwam van de thuisclub. Roel stond paraat. Het Horster overwicht resulteerde via Giel Beurskens in een drietal uitstekende kansen. In de 22e minuut kreeg Giel Beurskens een droompass van Joost. Hij liet de Schaesbergse doelman kansloos: 0-1. In de 38e minuut was er een bijna identieke doorbraak. Weer was het Giel Beurskens die fraai afrondde: 0-2.

In de tweede helft zette Schaesberg wat aan. Wittenhorst moest enige druk afwenden. De goed spelende achterhoede stond paraat, waardoor er weinig gevaar ontstond. Aan de andere kant creëerde Wittenhorst veel kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Een schot van Joost tegen de paal en enkele missers van Tom Spreeuwenberg voorkwamen aanvankelijk een grotere voorsprong. In de 70e minuut zette Joost van Rensch echter na een snelle uitbraak de 0-3 op het scorebord. Daarna vond Wittenhorst het welletjes.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst