Formidabele inhaalrace Wittenhorst

15 mei 2023, 11:33 Voetbal

Kampioen Wittenhorst keerde zondag met een 3-4 overwinning terug uit Someren. De winst kwam tot stand na een formidabele inhaalrace.

Wittenhorst begon veel te slap aan de wedstrijd en gaf de tegenstander alle gelegenheid om voor gevaar te zorgen. Binnen een half uur keken de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan. Net voor rust werd het zelfs 3-0. Het enige lichtpuntje was dat Wittenhorst toch goede kansen wist te creëren.

In de tweede helft kreeg Wittenhorst meteen verschillende goede mogelijkheden. Een actie van Giel Beurskens leidde nog niet tot een treffer. In de 58e minuut was het wel raak toen een inzet van Jeroen Verkennis de doelman van Someren te machtig was. De inhaalrace was nu ingezet. Bono Wijnhoven was de architect van de aansluitingstreffer. Bij een snelle aanval op links zag hij Daan Verlijsdonk opkomen. Dit betekende de 3-2.

Wittenhorst was ontketend, Someren kon het niet meer bijbenen. Toch duurde het nog lang voordat de gelijkmaker viel. In de extra tijd wist Jeroen Verkennis met een schitterend schot de bal onhoudbaar achter de doelman in het net te werken: 3-3. Een nederlaag was nu afgewend. Maar er kwam nog meer: een actie van Ruud Meijers binnen het strafschopgebied deed menig supporter huiveren. Uiteindelijk ontplofte zijn schot tegen het net: 3-4.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst