Wittenhorst neemt drie punten mee uit Deurne

13 mrt. 2023, 11:02 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst boekte zondag 12 maart een belangrijke 0-2 zege in Deurne. De trotse koploper trof in Deurne een tegenstander die kans dacht te maken op de tweede periodetitel.

Wittenhorst kon maar moeilijk in het spel komen. Twee gevaarlijke uitvallen konden met de nodige moeite onschadelijk gemaakt worden. Toch kwam Wittenhorst op voorsprong nadat Joost van Rensch onreglementair was gestuit. De penalty die Jeroen Verkennis mocht nemen betekende de 0-1. Een hachelijk moment ontstond in de 14e minuut toen het door Roel van Rens bewaakte Horster doel enkele malen achter elkaar voor doorboring werd behoed. Deurne bracht zichzelf hierna in grote problemen. Een grove charge op een speler van Wittenhorst leidde tot een rode prent. De wedstrijd werd er niet beter op. Vaak lag het spel stil wegens blessurebehandelingen. Wittenhorst probeerde nog voor de pauze het verschil groter te maken, maar de mogelijkheden werden niet benut.

Direct na de pauze haalde Deurne wederom een stommiteit uit door bij een sliding op Roel van Rens de tweede gele kaart te incasseren en dus een tweede rode kaart aan het conto toe te voegen. Voor Wittenhorst was omsingelen van de tegenstander nu het devies. Succes in de afronding bleef lange tijd uit, maar tegen het einde viel dan toch de bevrijdende 0-2 door een doelpunt van Willem Heijnen.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst