Zesklapper Wittenhorst tegen Nuenen

3 sep 2023, 20:44 Voetbal

In haar eerste thuiswedstrijd in de 4e divisie heeft Wittenhorst indruk gemaakt tegen het Brabantse Nuenen. Na een wervelende fase in de tweede helft liepen de Horsternaren zondag 3 september uit naar een 6-0 overwinning.

Het voetbal kwam zondag van Wittenhorst. De thuisploeg nam het initiatief in balbezit en domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. De bezoekers loerden vooral op de counter en wilden zo gevaar stichten in de Horster defensie. In de eerste minuten creëerde ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen enkele kansjes. Een voorzet van Giel Beurskens was net niet op maat en een vrije trap van Joost van Rensch werd ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop kwam alsnog bijna de voorsprong, maar een kopbal ging echter nipt over.

Vijf minuten voor rust kwam de kans om met een voorsprong de catacomben op te zoeken, toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees na een overtreding op Nick Driessen. Een buitenkansje voor Jeroen Verkennis: 1-0.

Na rust maakte het uitstekend voetballende Wittenhorst snel een einde aan de Brabantse aspiraties. Direct na de thee stormden Joost van Rensch en Nick Driessen na een steekpass van Giel Beurskens alleen op de keeper af. Van Rensch behield het overzicht, legde de bal breed en Driessen tikte binnen: 2-0. Tien minuten later volgde de tweede strafschop en Verkennis scoorde opnieuw: 3-0.

Daarna ging het snel. Drie minuten na het derde doelpunt legde Joost van Rensch de bal breed op spits Verkennis, die zijn hattrick completeerde: 4-0. Amper een minuut later beloonde Van Rensch zijn uitstekende wedstrijd met het volgende doelpunt van de middag: 5-0. Het slotakkoord was voor de bij Wittenhorst teruggekeerde Luc van Kuijck. Na een handsbal verdiende Wittenhorst haar derde strafschop van de dag, welke door de pijlsnelle aanvaller werd gepromoveerd tot een treffer: 6-0.

Een frivool spelend Wittenhorst kreeg vervolgens nog kansen om de voorsprong nóg verder uit te breiden, maar “moest zich tevreden stellen met zes treffers. Wittenhorst bezet hiermee voorlopig de derde plek in de 4e divisie.

Tekst: RKsv Wittenhorst