Meterik loopt periodetitel mis

28 nov 2023, 20:45 Voetbal
Afbeelding

Meterik speelde afgelopen week twee wedstrijden. Op donderdag 23 november betekende een 1-2 nederlaag in eigen huis tegen RKDEV dat Meterik zijn aanspraken op de periodetitel moest laten varen. Drie dagen later won Meterik de uitwedstrijd tegen Grashoek gedecideerd met 0-5.

In de wedstrijd tegen RKDEV kwam Meterik al na tien minuten op voorsprong. Bart Houben bracht met een prima actie Dré Peeters in stelling. Hij schoot resoluut de 1-0 binnen. Na rust tekende Jordy Valkx voor RKDEV de gelijkmaker aan. RKDEV rook zijn kans en profiteerde dankbaar van de ruimte die het kreeg. Het was wederom Jordy Valkx die met een fraaie krulbal in de lange hoek vanuit stand de 1-2 scoorde.

De wedstrijd tegen Grashoek was in de eerste helft gelijk opgaand en rommelig, waarbij Meterik wel meer balbezit had. Giel Vullings en Brent la Crois kregen allebei kansen maar de overtuiging ontbrak. Grashoek werd vervolgens met name via de snelle rechtsbuiten gevaarlijk. Giel Vullings opende nog voor rust de score, toen hij na een snel genomen vrije trap de diepte werd ingestuurd, een verdediger uitkapte, twee tegenstanders omspeelde en de bal met een prachtige krul in de kruising joeg.

In de tweede helft was Meterik heer en meester. De wederom voorbeeldig spelende Bjorn Cuppen scoorde na een paar minuten met een vrije trap de 2-0. Piet Steeghs bracht de goed ingevallen Rick Hesen in stelling. Hij zette met een roller de keeper op het verkeerde been: 0-3. Een lange bal van Teun Jakobs werd doorgekopt door Brent la Crois. Piet Steeghs reageerde alert, liet de verdediging zijn hielen zien en scoorde beheerst de 0-4. Het slotakkoord was voor Rick Hesen: hij scoorde fraai vanaf de rand van het strafschopgebied met een schuiver in de hoek de 0-5.

Tekst: RKSV Meterik