Zwak begin wordt Wittenhorst fataal

ma 8 apr, 15:22 Voetbal

Een slecht begin van zowel de eerste als de tweede helft heeft Wittenhorst zondag 7 april de das omgedaan tegen concurrent Orion. In eigen huis verloren de oranjehemden met 1-3.

Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Sam Huismans rondde een snelle aanval over de rechterkant af met een knappe schuiver. Vervolgens werd Giel Beurskens tot tweemaal toe gevaarlijk, maar hij kwam net tekort om voor succes te zorgen. Na iets meer dan tien minuten verdubbelden de Nijmegenaren hun voorsprong: Vincent Alberts zette onnodig Horster balverlies om in een treffer. Na ruim twintig minuten kreeg Wittenhorst een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, toen de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. Jeroen Verkennis wist hier wel raad mee en bracht de aansluitingstreffer op het scorebord. Even later was Wittenhorst opnieuw gevaarlijk, maar het schot van Nick Driessen miste kracht.

Na rust liep de ploeg van trainer Van der Coelen andermaal tegen een snelle treffer op na het eerste fluitsignaal. In de 48e minuut scoorde Mick Alberts met het hoofd, nadat de vleugelspeler van de bezoekers alle ruimte kreeg om op te stomen over de linkerkant. De pijlsnelle Mansaré zorgde enkele minuten later zelfs bijna voor de 1-4, maar dit werd de Horstenaren bespaard. Even later leek Giel Beurskens voor de aansluitingstreffer te zorgen. Zijn lobje bleek de doellijn echter niet te hebben gepasseerd. In het vervolg van de wedstrijd kreeg niemand meer het gevoel dat er voor Wittenhorst nog een potentieel resultaat in zou zitten. Er werden enkele kansjes gecreëerd door Giel Beurskens en Spreeuwenberg, maar de thuisploeg wist nimmer te overtuigen en voor groot gevaar te zorgen. De bezoekers gingen verdiend met de drie punten aan de haal.

Tekst: RKsv Wittenhorst