Wittenhorst in slotfase voorbij HVCH

ma 4 mrt, 10:37 Voetbal

Op bezoek bij concurrent HVCH boekte Wittenhorst zondag 3 maart in Heesch de tweede zege in drie wedstrijden. Het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen, maar invaller Willem Heijnen bezorgde zijn ploeg drie belangrijke punten: 1-2.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Al na drie minuten kwamen de gastheren op voorsprong door Milan Raijmaekers. Na een kwartier konden de Brabanders de score verdubbelen na groot gevaar voor het Horster doel, maar de bezoekers bleef erger bespaard. In de negentiende minuut tekende Giel Beurskens de gelijkmaker aan. Hij kopte een messcherpe vrije trap van Joost van Rensch beheerst binnen. Vlak na het half uur lag de rechterkant van de oranjehemden volledig open, maar profiteerde de thuisploeg niet van de geboden ruimte. Enkele minuten later leverde een nieuwe kans aan Brabantse kant ook geen treffer op. De laatste twee kansen voor rust waren voor Wittenhorst. Eerst werd een inzet van de vrijgespeelde Joost van Rensch gedegradeerd tot corner. In de laatste minuut werd er tot drie keer toe niet gescoord.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor invaller Nick Driessen. Zijn kopbal belandde echter op de paal. Even later kreeg de thuisploeg twee grote kansen. Eerst kon Ravi Arts een stuiterend schot wegtikken en daarna belandde een gevaarlijk schot in het zijnet. In de laatste twintig minuten nam Wittenhorst het heft in handen. Een schot van Giel Beurskens vloog over. Daarna ontsnapte de thuisploeg bij een keihard schot van Tom Spreeuwenberg. In de absolute slotfase kwamen de Brabanders bijna op voorsprong, ware het niet dat Ravi Arts dit op miraculeuze wijze wist te voorkomen. Amper een minuut later schreef invaller Willem Heijnen de winnende treffer op zijn naam. De spits rondde een op maat gegeven bal van Joep Beurskens koelbloedig af.

Tekst: RKsv Wittenhorst