Derbywinst Wittenhorst tegen SV Venray

11 dec 2023, 11:27 Voetbal
Afbeelding

De drukbezochte derby tussen Wittenhorst en SV Venray werd zondag 10 december een prooi voor het collectief sterke Wittenhorst. Het troefde Venray met 3-0 af en herstelde daarmee de aansluiting met de middenmoot in de vierde divisie.

De belangen waren voor beide ploegen groot in Horst. Wittenhorst snakte, na een aantal onnodige nederlagen, weer eens naar drie punten en SV Venray wilde de eerste uitzege van het seizoen bewerkstelligen.

Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase aardig in evenwicht. De kleine kansjes over en weer leverden geen succes op. Het compact staande Wittenhorst maakte het de Venrayse ploeg moeilijk om goed in het spel te komen. Met felle en verbeten duels op het middenveld hield de geconcentreerd spelende thuisploeg de makkelijker combinerende Venraynaren af van het stichten van groot gevaar. Wittenhorst bleef loeren op snelle en gevaarlijke uitvallen. In de 26e minuut werd spits Jeroen Verkennis gelanceerd. Venray-doelman Sjors Witt tikte Verkennis aan in zijn schietpoging en de leidsman wees naar de stip. Verkennis zelf wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. Venray verzette de bakens en zocht fel de aanval. Het vizier van de voorwaartsen stond echter niet op scherp. Bovendien toonde Roel van Rens zich een betrouwbare sluitpost bij de oranjehemden.

Na rust loerde Wittenhorst opnieuw op uitvallen. In de 60e minuut bediende Jeroen Verkennis Joost van Rensch op maat. Die koos de goede (rechter)hoek: 2-0. Wittenhorst stuurde spits Verkennis vervolgens naar de defensie en bracht met Tom Spreeuwenberg en Daan Verlijsdonk nog wat meer onverzettelijkheid in de ploeg. Deze tactiek had succes. In de 78e minuut werd Joost van Rensch via de middenvelders weggestuurd. Van Rensch wist Luc van Kuijck te bereiken en die tekende de bevrijdende derde treffer aan. Wittenhorst hield daarna de rijen gesloten.

Tekst: RKsv Wittenhorst