Wittenhorst krijgt te weinig bij UDI’19

4 dec 2023, 13:08 Voetbal
Afbeelding

Ondanks prima veldspel en goede kansen is het Wittenhorst zondag 3 december niet gelukt om op bezoek bij kampioenskandidaat UDI’19 een resultaat te boeken. Waar de oranjehemden een punt verdienden, won de thuisploeg deze spannende wedstrijd met 1-0.

UDI had de handen vol aan de Horstenaren. De bezoekers zochten met snelle uitvallen en ballen achter de verdediging het doel op. Grote kansen wisten beide ploegen in de openingsfase niet te creëren. Vlak voor het half uur viel de treffer voor de gastheren. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet zeilde over de verdediging heen, waar Van Rens verwachtte dat de bal zou worden weggekopt. De doelman kon niet op tijd reageren en het boogballetje verdween in het doel: 1-0. Enkele minuten later werd de doorgebroken Jeroen Verkennis net voor het strafschopgebied onreglementair gestuit. De daaropvolgende vrije trap van Joost van Rensch leverde geen gevaar op. Weer enkele minuten later kregen de Horstenaren een opgelegde kans om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de Udense doelbewaker stopte een strafschop van Verkennis vakkundig.

Tien minuten na rust werd Nick Driessen gevaarlijk voor het Brabantse doel, maar in kansrijke positie hield hij de bal net te lang in bezit. Wittenhorst toonde in de tweede helft initiatief en drang naar voren, terwijl de Brabanders juist meer compact stonden en op de counter speelden. Deze speelwijze zorgde twintig minuten voor tijd bijna voor een verdubbeling van de score, maar voor het doel van Van Rens miste iedereen de bal. In het laatste kwartier kregen de Horstenaren nog één grote kans toen de bal uit een standaardsituatie voor de voeten van invaller Heijnen belandde. Diens inzet werd knap gepareerd door de uitstekend keepende Job Schuurman. Het slotoffensief van Wittenhorst had geen resultaat, met als gevolg een onnodige Horster nederlaag.

Tekst: RKsv Wittenhorst