Wittenhorst verliest opnieuw

21 nov 2023, 09:58 Voetbal

Wittenhorst nam het zondag 19 november in eigen huis op tegen Halsteren. Vooral door het niet benutten van de kansen in de eerste helft liep Wittenhorst tegen een 2-3 nederlaag aan.

Wittenhorst begon goed. Na zeven minuten speelde Van Rensch spits Verkennis in, die vanuit kansrijke positie naast schoot. Tien minuten later spatte een kanonskogel van middenvelder Driessen via de lat terug het veld in. Vervolgens werd een schot van Rijkers gepareerd en ging een kopbal van Verkennis rakelings naast. Zeven minuten voor rust kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Een afstandsschot van Jahaoui was doelman Van Rens te machtig: 0-1.

Direct na rust was het alle hens aan dek voor Wittenhorst. Invaller De Leeuw verraste Van Rens met een hoge voorzet: 0-2. Amper een minuut later stonden de gasten met tien man op het veld na een rode kaart voor verdediger Voermans. Met een man meer konden de oranjehemden het verschil niet maken. Het was juist Halsteren dat via Jahaoui en Wesdorp kansen creëerde. Na een uur vloog een vrije trap van Driessen naast en even later leverde een inzet van Van Kuijck niets op. Vervolgens liet Driessen nogmaals een grote scoringskans onbenut.

Nadat de Brabantse doelman eerst een inzet van Van Kuijck knap met de borst pareerde, kreeg Halsteren een strafschop. De Leeuw schoot via de lat over. De thuisploeg zocht ijverig de aanval, maar wist zich niet door de robuuste verdediging van Halsteren te spelen. Waar aan Brabantse zijde eerst de paal een grotere voorsprong in de weg zat, knalde Roels vijf minuten voor tijd met een afstandsschot de laatste Horster hoop aan diggelen: 0-3. Wittenhorst herpakte zich in de ultieme slotfase plots: Verkennis rondde na knap doorkomen af en ver in blessuretijd schoot invaller Spreeuwenberg hard raak uit een afgeslagen corner. Het mocht niet meer baten.

Tekst: RKsv Wittenhorst