Wittenhorst geeft hoopvolle eerste helft geen vervolg

27 nov 2023, 12:23 Voetbal

Wittenhorst 1 is zondag 26 november tegen EVV uit Echt tegen de tweede nederlaag op rij aangelopen. Na een goede start en meerdere kansen om op voorsprong te komen, vielen de oranjehemden in de tweede helft ver terug: 0-4.

Evenals tegen Halsteren begonnen de Horstenaren goed aan de wedstrijd. Na ruim vijf minuten kreeg spits Verkennis een enorme kans, maar zijn inzet ging nipt voorlangs. Collega-aanvaller Van Kuijck had deze bal graag voor het intikken gehad. Nadat een poeier van Van Kuijck door de doelman van EVV met de vuist werd gestuit, creëerde EVV na twintig minuten de eerste grote kans. Deze uitbraak werd door doelman Van Rens echter vakkundig weggetikt. Beide ploegen zochten met 0-0 de kleedlokalen op. Het lukte de thuisploeg niet om het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong.

In de 49e minuut hield Verkennis het overzicht. Hij bediende Van Kuijck op de rand van de zestienmeter, maar de keeper stopte zijn inzet. Drie minuten later scoorde de vrijstaande Ryan Vierhout uit een afvallende bal de 0-1. Weer tien minuten later konden de bezoekers de voorsprong verdubbelen, maar een hard schot belandde in het zijnet. Een daaropvolgende kans voor Wittenhorst werd door de sterke keeper van EVV gepareerd. Na ruim een uur spelen was de wedstrijd gespeeld. Binnen drie minuten scoorden de bezoekers tweemaal: een snoeiharde kopbal zorgde voor een verdubbeling van de score en Jip Vergoossen tekende voor de derde treffer. Tien minuten later mocht aanvaller Chefrino Eind voor het slotakkoord tekenen: 0-4.

In de tweede helft kon Wittenhorst niet brengen wat het in de eerste helft liet zien. De bezoekers straften dit af door effectief om te gaan met de kansen en de ontstane ruimte.

Tekst: RKsv Wittenhorst