Wittenhorst en Juliana ‘31 delen de punten

ma 13 nov., 14:04 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst heeft zondag 12 november de punten moeten delen met Juliana’31. Op bezoek in Malden werd het dankzij een treffer van invaller Spreeuwenberg 1-1.

De eerste tien minuten waren voor Wittenhorst. Na vijf minuten zorgde een snelle uitbraak via Verkennis en Van Kuijck voor gevaar, maar de bal werd ternauwernood onderschept. Enkele minuten later schoot spits Verkennis voorlangs. Voor het half uur wist Juliana’31 twee kansen te creëren. De eerste werd door de Horster verdediging in de kiem gesmoord. De tweede, een uitbraak over meerdere schijven, strandde nipt. De zwartbroeken kregen nog twee kansen voor rust: Driessen schoot hoog over en Van Kuijck mikte de bal vanaf links net naast het doel.
Direct na rust waren de Gelderlanders bij de les: de vrijgelaten Jop van Lith kon door de verdediging breken en scoorde 1-0. Vlak voor het uur wist de thuisploeg bijna de voorsprong uit te breiden, ware het niet dat een inzet rakelings voorlangs ging. Na een uur kwam breekijzer Spreeuwenberg in de ploeg. Hij bewees eerder dit seizoen al zijn meerwaarde. Met nog een kwartier officiële speeltijd op de klok deed Spreeuwenberg wat hij eerder tegen Dongen ook al deed: met een minieme schietkans tussen vele verdedigers in, schoot hij de bal hoog in het dak van het doel: 1-1.
Een spannend slotkwartier brak vervolgens aan. Hierin wisten de Horstenaren twee keer te scoren, maar beide goals werden afgekeurd.

In de absolute slotfase drukte en overheerste Wittenhorst. De grootste kans was voor Luc van Kuijck die werd gelanceerd door Verkennis, maar rakelings via de lat over kopte. Het bleef derhalve bij een puntendeling, waar winst in het laatste kwartier mogelijk was geweest.

Tekst: Rksv Wittenhorst