Heren Handbalclub Wittenhorst verliezen van Groot Venlo

28 nov 2023, 10:00 Handbal

De heren van Handbalclub Wittenhorst speelden zaterdagavond 25 november een thuiswedstrijd tegen Groot Venlo. De gehele wedstrijd ging het gelijk op, maar uiteindelijk trok Groot Venlo aan het langste eind: 19-22.

Wittenhorst en Groot Venlo lieten in de eerste helft zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Beide teams losten veel schoten op doel, maar slechts een deel daarvan belandde in het net. Het scorebord liet een stand van 10-9 zien toen het rustsignaal klonk.

Groot Venlo begon de tweede helft sterk door vlot achter elkaar twee doelpunten te maken en de voorsprong te pakken. Die wist het de gehele tweede helft vast te houden. Het spel werd fysieker en de scheidsrechter moest geregeld ingrijpen. Met scherpe schoten breidde Groot Venlo de voorsprong uit naar vier punten. HCW wist 7-meters ook niet meer te benutten en zakte weg in het spel. De gemoederen liepen in de laatste fase van de tweede helft hoog op, waarop de scheidsrechter opnieuw moest ingrijpen. Wittenhorst wist het gat weer terug te brengen tot een verschil van een punt. In deze fase veranderde Wittenhorst ook de verdedigingstechniek door veel offensiever te gaan verdedigen. Groot Venlo bleek in de laatste minuten toch te sterk, waardoor de wedstrijd eindigde in 19-22.

Tekst: Handbalclub Wittenhorst