Verlies in eigen huis voor heren Hockeyclub Horst

6 nov 2023, 10:43 Hockey

Het eerste herenteam van Hockeyclub Horst nam het zondag 5 november op tegen Wageningen. In eigen huis eindigde de wedstrijd in een nipte 1-2 nederlaag.

De mannen van Horst betraden het veld met de herinneringen aan een ruwe vorige wedstrijd nog vers in hun geheugen. Het eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op. De inzet was groot en de spanning voelbaar.

In het tweede kwart wist Wageningen echter de score te openen, wat voor een moment van ontmoediging zorgde bij de Horst-spelers. Toch bleven ze vastberaden en gefocust. Gedurende de wedstrijd ontvingen de tegenstanders twee groene kaarten voor hun ongepaste gedrag. Dit versterkte de vastberadenheid van Horst alleen maar.

Het derde kwart bracht een sprankje hoop voor Horst, toen Evert een prachtige backhandgoal wist te scoren. De kopjes gingen weer omhoog en het geloof in een positief resultaat werd hersteld. Het laatste kwart was cruciaal. Horst vocht met alles wat het had. Maar Wageningen kreeg een strafcorner die resulteerde in een tegendoelpunt. Met een eindstand van 1-2 sloten de Horster mannen de wedstrijd af, maar ze hadden gestreden tot het laatste fluitsignaal.

Tekst: Hockeyclub Horst