Horster hockeyheren verliezen nipt in Roermond

13 jun 2023, 09:11 Hockey

De heren van Hockeyclub Horst namen het zondag 11 juni in de voorlaatste competitiewedstrijd in Roermond op tegen de nummer 11, Concordia. De thuisploeg moest winnen in de strijd tegen degradatie en slaagde daarin nipt: 3-2.

In het eerste kwart hadden beide teams de gelegenheid op voorsprong te komen. Dat lukte Concordia uiteindelijk in de laatste minuut van het eerste kwart door de rebound van een strafcorner binnen te werken: 1-0. In het tweede kwart kwam Horst als beste uit de startblokken. Doordat de bal goed in de ploeg werd gehouden, wist Horst veel kansen te creëren. Tot doelpunten leidde dit echter niet.

Het derde kwart was een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer. Het was uiteindelijk Floris Janssen die de gelijkmaker na een scrimmage wist binnen te werken: 1-1. Lang kon Horst echter niet genieten van de gelijkmaker, aangezien Concordia enkele minuten later de Horster defensie wederom doorbrak. Met wat geluk werd een voorzet vanuit de rechterzijde van de cirkel binnen gewerkt: 2-1.

In het laatste kwart werd Horst gevaarlijker en nam de druk op het doel van Concordia toe. Toch was het Concordia dat door een strafcorner de 3-1 maakte. Een Horster slotoffensief resulteerde middels een strafcorner nog in de aansluitingstreffer, gemaakt door Max Smedts: 3-2. Die kwam echter te laat om nog verandering te brengen in de stand.

Tekst: Hockeyclub Horst