Horster hockeyers winnen in laatste seconde van Scoop

27 mrt 2023, 15:31 Hockey

De heren van HC Horst namen het zondag 26 maart op tegen Scoop heren 1 uit Sittard. Op deze regenachtige dag stelden de Horster heren de overwinning pas in de laatste seconde van de wedstrijd veilig: 2-1.

Het eerste kwart startte timide. Beide teams werkten hard om het spel te leiden, maar dit was niet genoeg voor een doelpunt. Zo eindigde het kwart met 0-0. Het tweede kwart bleef moeilijk, maar het lukte Horst toch om enkele strafcorners te forceren. Eén van deze corners leidde, na een rebound van de keeper van Scoop, tot een doelpunt van aangever Jelle Camps, tevens de laatste man van Horst.

In de tweede helft kwam Horst meer onder druk te staan. De overtuiging was wat weggezakt en Scoop kreeg ruimte om op te bouwen. Het vond de ruimte om de Horster cirkel te penetreren. Mede vanwege de wat chaotische organisatie kreeg Scoop de kans iets terug te doen: 1-1. Beide teams hadden nog energie over. Dit resulteerde in een spannend laatste kwart, met als kers op de taart voor het publiek een strafcorner voor Horst in de laatste seconden van de wedstrijd. Max Smedts ging klaarstaan voor de ultieme kans om drie punten binnen te halen. Hij sleepte vervolgens met volle overtuiging de bal boven in het net van de tegenstander. De eindstand was bepaald en de punten voor HC Horst waren binnen.

Tekst: HC Horst