HC Horst verliest van koploper Nuenen

18 apr 2023, 10:35 Hockey

In de hockeycompetitie kwam koploper Nuenen zondag 16 april op bezoek bij HC Horst, de nummer 4 van de ranglijst. Na een 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd, moesten de Horster heren dit keer met 1-3 hun meerdere erkennen in Nuenen.

Horst startte erg fel en Nuenen had hier niet direct een antwoord op. In het eerste kwart kreeg Horst enkele kleine kansen maar die werden niet verzilverd. Nuenen kon slechts wat speldenprikjes uitdelen. Kwart twee verliep hetzelfde als het eerste kwart: Horst was de betere partij en kreeg meer kansen. Net voor rust werd een strafbal versierd, maar de inzet werd door de uitstekend spelende keeper van Nuenen gekeerd.

Na rust ging Horst verder op jacht naar een doelpunt. Dat kwam er halverwege kwart drie. Max Smedts pushte een strafcorner in de touwen. Lang kon Horst hier niet van genieten, want enkele minuten later maakte Nuenen de 1-1. In het begin van kwart vier kwam de koploper op een 1-2 voorsprong na een frommelgoal. Enkele minuten later werd het zelfs 1-3, waarmee het lot van de thuisploeg werd beslecht. Horst probeerde het nog wel, maar kon geen echte kansen meer creëren en stond dus na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Tekst: HC Horst