Verlies voor Horster hockeyheren in Sint-Oedenrode

25 apr 2023, 08:49 Hockey
Afbeelding

Op bezoek bij Sint-Oedenrode konden de heren van Hockey Club Horst zondag 23 april geen potten breken. Met 3-1 moesten ze hun meerdere erkennen in de Brabanders.

In de strijd tussen de nummers 7 (Sint-Oedenrode) en 4 (Horst) van de ranglijst, vloog Rooi uit de startblokken. Horst schoot in de remblokken en kon eigenlijk nog alleen maar verdedigen. Na het gehele eerste kwart met de rug tegen de muur te hebben gestaan, wist Horst net niet de nul te behouden. In de laatste strafcorner van het eerste kwart vloog de bal het Horster net in. In het tweede kwart lukte het niet de achterstand ongedaan te maken, hoewel de kansen voor de geelzwarten steeds groter werden. Door een toevalstreffer kwam de ruststand zelfs op 2-0.

Horst ging de tweede helft in met de opdracht drie goals te scoren. Een lastige klus maar ook in het hockey zijn gekkere dingen gebeurd. Het derde kwart verliep al heel wat soepeler. Na een diepe steekbal op captain Max Smedts werd de aansluitingstreffer gemaakt. Het geloof in een goede afloop was er weer. Horst nam iets meer risico voorin door wat hoger druk te zetten. Rooi wist hier echter goed onderuit te hockeyen en slaagde erin het verschil weer uit te breiden tot twee treffers. Ook na een zwaar vierde kwart bleef deze 3-1 score op het bord staan.

Tekst: Hockey Club Horst