Hockeyheren Horst verliezen thuis van Druten

6 jun 2023, 09:36 Hockey

Op sportpark De Oude Lind in Horst stond zondag 4 juni de wedstrijd tussen de nummers vier (Horst) en zes (Drunen) op het programma. De nummer zes ging er met de winst vandoor: 2-3. Maar ondanks dit verlies heeft Horst het nog steeds in eigen handen om de vierde plek veilig te stellen.

Horst begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een mooie aanval over verschillende schijven werd de eerste strafcorner van de wedstrijd behaald. Deze strafcorner werd vervolgens met een sleeppush, waaraan de nodige schijn zat, vakkundig in de linkeronderhoek gewerkt door Floris Janssen: 1-0. Horst kreeg daarna nog enkele grote kansen die echter niet in goals werden omgezet. In de laatste minuten van het tweede kwart werden de mannen van Drunen steeds gevaarlijker en kwam er meer druk te staan op het doel van Horst. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker vlak voor rust.

Na rust kwam Drunen als scherpste uit de kleedkamer. Na vijf minuten kwam het na een goede individuele actie op voorsprong. De heren van Drunen drukten zelfs verder door en breidden de voorsprong in het derde kwart via een strafcorner uit tot 1-3. In het laatste kwart begon Horst aan een slotoffensief. Dit leidde tot de aansluitingstreffer, gemaakt door Max Smedts. Die kwam echter te laat om de voorsprong van Drunen nog in gevaar te brengen.

Tekst: Hockeyclub Horst