Strijd in Noord-Limburgse hockeyderby

16 mei 2023, 11:19 Hockey
Afbeelding

In het programma van speelronde achttien stond zondag 14 mei het duel tussen de hockeyheren van Horst en Venray op de planning. Onafhankelijk van de tussenstand op de ranglijst stond deze wedstrijd garant voor een spannende clash. Horst won de thuiswedstrijd uiteindelijk met 3-1.

Dit wilde Horst dan ook voor het eigen publiek vanaf het begin laten zien door de druk op de verdediging van de ‘Piëlhazen’ uit te oefenen. En met resultaat. Skip wist de bal van de verdediging van Venray te ontfutselen en wist deze vervolgens bij zijn captain Max te bezorgen. Daaropvolgend wist Max deze pass dan ook vakkundig in de lange hoek te schieten: 1-0 voor Horst. In het tweede kwart van de wedstrijd begon de hitte (gevoelstemperatuur van 30 graden) naar Horstere hoofden te stijgen waardoor Venray meer grip op de wedstrijd kreeg. Venray wist dan ook via een strafcorner de aansluitingstreffer te maken: 1-1. Vervolgens bleef Venray aandringen en wist het zelf voor een tweede keer de bal in het Horsterse doel te krijgen. Echter kwam Horst met de schrik vrij, omdat de goal als onreglementair beoordeeld werd door de scheidsrechter en bleef het daarom 1-1. Met deze waarschuwing richting de Horsterse kant gingen beide teams halverwege de wedstrijd afkoelen in de schaduw.

De tweede helft van de wedstrijd werd een schaakspel waarbij beide teams het hoofd koel moesten houden en bij elkaars verdediging een ingang moesten vinden. Deze ingang werd dan ook door Sander, later uitgeroepen tot man of the match, gevonden. Met een showduik wist hij via een steekpass Skip voor de goal te zetten. Skip zag een klein gaatje tussen de keeper en de goal en wist de bal daar in te prikken: 2-1. Venray was door de showduik van Sander zo van zijn à propos dat het vervolgens de bal bij de man in vorm inleverde. Hij wist dan ook wel raad met deze bal. Ditmaal wist hij met zijn backhand Daan vrij voor de keeper te zetten en Daan mikte de bal tussen de leggers (beenbeschermers) van de keeper door de goal in: 3-1. Na deze treffer was het duidelijk dat de 3 punten in ’‘t Dreumelriek’ zouden blijven, en zo is de wedstrijd dan ook geëindigd.

Tekst: HC Horst