Hegelsom en Merefeldia delen de punten

16 mei 2023, 09:16 Voetbal

Op sportpark Wienus speelde Hegelsom zondag 14 mei in een vermakelijke wedstrijd met 2-2 gelijk tegen de nummer 2 van de ranglijst, Merefeldia. Het team van coach Danny Koevermans had weinig meer om voor te spelen. Hegelsom was op zoek naar revanche voor het verlies in de uitwedstrijd.

Binnen drie minuten na het eerste fluitsignaal lag de bal al in het Hegelsomse net. Keeper Sjors Witt verkeek zich op een zwabberbal die tot ieders verbazing de goal in vloog: 0-1. De roodwitten wisten zich daarna aardig te herstellen. Ze creëerden een aantal kansen en produceerden in de 24e minuut de gelijkmaker. Een lage voorzet van Joey Joosten op links werd door Denny Bongers op waarde geschat. Hij zette middels een overstapje Guido Kauffeld vrij voor de goal. Die aarzelde niet en noteerde zijn negende goal van het seizoen. Het resterende deel van de eerste helft bleef voor Hegelsom, zonder dat het kon doordrukken. Noemenswaardig is nog wel een redding van keeper Witt die daarmee net voor rust een achterstand voorkwam.

Na rust ging het spel op en neer. Opnieuw was het Merefeldia dat het voortouw nam. Middels een goal uit het boekje nam het de leiding. Na een doorbraak op links wist het de bal laag voor te zetten op de rand van het strafschopgebied. Een schuiver met de binnenkant van de voet voldeed om het net te laten bollen: 1-2. Erg lang konden de mannen uit Nederweert niet van deze voorsprong genieten. Binnen een minuut maakte Hegelsom de gelijkmaker. Het was Guido Kauffeld die een punt veiligstelde.

Tekst: VV Hegelsom