Wittenhorst pakt kampioenschap

2 mei 2023, 12:39 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst heeft het geflikt. Afgelopen zondag 30 april wisten de oranjehemden het sportpark Ter Horst in extase te brengen met een 2-0 overwinning op laagvlieger ZSV. Dit resultaat was voldoende om het kampioenschap in de wacht te slepen.

Alles was aanwezig om er een feestwedstrijd van te maken; het weer was geweldig en een grote schare supporters omzoomde het speelveld al dan niet met vuurwerk. Maar het verwachte kampioenschap moest nog wel even binnengehaald worden. De vraag was dan ook; kunnen de spelers van Wittenhorst de druk aan?

De eerste ontwikkelingen in de wedstrijd leken een positief antwoord te geven op deze vraag. De eerste kansen waren namelijk voor de thuisclub. Zo was Giel dichtbij de openingstreffer, maar kreeg hij de bal net niet in het doel. Enkele kansen later werd het duidelijk dat de oranjemannen moeite hadden met het afronden van de mogelijkheden. Ook bood ZSV kranig weerstand, maar de druk was dermate hoog dat één van de kansen toch verzilverd zou moeten kunnen worden. In de 38de minuut werd dan ook de ban gebroken. Spits Jeroen Verkennis werd handig vrij- en aangespeeld en pakte zijn moment, 1-0. Het sportpark was in rep en roer, want op dit moment was de promotie naar de 4de divisie een feit.

Na de pauze bleef Wittenhorst aardig op de deur kloppen bij ZSV. Er was veel dreiging, maar ook in het tweede bedrijf liet de afwerking de oranjehemden in de steek. Met het raken van de paal en de lat leek vrouwe Fortuna op de hand van de tegenstander uit Zeilberg, maar uiteindelijk was het Joost van Rensch die aan alle twijfel een einde maakte. Hij ontving de bal in een vrije positie en wist met een listig balletje de doelman te passeren. Even later werd het eindsignaal begeleid met een oorverdovend gejuich. Een memorabele dag voor Wittenhorst was daarmee een feit.

Tekst: Piet Nabben, RKSV Wittenhorst

Beeld: Wim Beurskens