Wittenhorst en Kruisland delen de punten

ma 22 jan, 10:58 Voetbal
Afbeelding

Op een lastig bespeelbaar kunstgrasveld deelden Wittenhorst en hekkensluiter Kruisland zondag 21 januari de punten: 1-1. De wedstrijd begon feestelijk met een knappe aanval van prins Bart I en jeugdprins Devin I die met een doelpunt werd besloten. De scheidsrechter nam de 1-0 van de Dreumelprinsen echter niet over op het scoreformulier.

De combinatie tussen de prinsen was eigenlijk het enige grote gevaar van Horster kant in de eerste helft. Beide ploegen legden een matige eerste helft op de mat. Het veld was op sommige plekken spekglad, wat niet meehielp om er een mooi schouwspel van te maken.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, sinds kort getraind door voormalig profvoetballer Gérard de Nooijer. Een harde inzet vloog echter voorlangs. Enkele minuten later was het wel raak: voormalig profvoetballer Fouad Idabdelhay tikte raak: 0-1. Daarna kreeg spits Verkennis uit een vrije trap een opgelegde kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet miste kracht.

Vlak na rust hadden de bezoekers de voorsprong moeten verdubbelen, maar Idabdelhay wist een reuzekans niet om te zetten in een treffer. Enkele minuten later zeilde een schot van invaller Spreeuwenberg over. Wittenhorst had in het tweede deel van de tweede helft duidelijk de overhand.  Vlak na de kans voor Spreeuwenberg knalde middenvelder Verlijsdonk raak met een hard en zuiver schot.

In het laatste kwartier kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Een schot van Van Kuijck vloog naast en enkele minuten later werd een opgelegde kans voor Spreeuwenberg knap gered. Daarna kreeg de thuisploeg nog een goede kans op het moment dat de doelman ver uit zijn doel was, maar het duurde te lang voordat de trekker werd overgehaald. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Tekst: Rksv Wittenhorst