Wittenhorst bekert door na ruime overwinning in Meterik

18 dec 2023, 09:31 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst 1 komt ook na de winterstop uit in het bekertoernooi. Op bezoek bij vierdeklasser Meterik won het zondag 17 december eenvoudig met 0-5.

Het was gezellig druk langs de lijn op sportpark De Vonckel. Vierdeklasser Meterik en Wittenhorst speelden namelijk een onvervalste Horst aan de Maas-derby. Beide ploegen troffen elkaar in competitieverband voor het laatst in 2001, destijds in de derde klasse.

Wittenhorst, spelend in een geïmproviseerde opstelling, begon scherp aan de wedstrijd. Al na drie minuten kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, maar via de onderkant van de lat ketste de bal terug het veld in. Na een kwartier creëerde de thuisploeg de eerste grote kans. Doelman Arts redde echter beheerst. Een minuut na deze kans viel het doelpunt aan de andere kant: een onvervalste ‘Fallrückzieher’ van Tom Spreeuwenberg belandde in de rechterbovenhoek: 0-1. Na een half uur moest keeper Arts opnieuw handelend optreden na geklungel in de Horster defensie. Met een redding hield hij zijn doel schoon. Met een 0-1 stand zochten beide ploegen de catacomben op.

Na vijf minuten in de tweede helft wisten de oranjehemden hun voorsprong bijna te verdubbelen, ware het niet dat een solo van Joost van Rensch op de doellijn strandde. Enkele minuten later was het wel raak: de in Meterik opgegroeide Daan Verlijsdonk tekende met zijn schot voor de 0-2. Na ruim een uur spelen kende een dubbele schietkans voor de Horstenaren geen succes. In de laatste twintig minuten liep Wittenhorst uit naar een grote zege. Een afvallende bal viel voor de voeten van Verlijsdonk, die met een harde uithaal voor zijn tweede van de middag tekende. Invaller Jenniskens scoorde over links de vierde treffer. In de blessuretijd maakte ook aanvaller Spreeuwenberg zijn tweede van de middag.

Tekst: Rksv Wittenhorst