Belangrijke overwinning voor Wittenhorst

ma 19 feb, 11:41 Voetbal

Wittenhorst heeft zich zondag 18 februari wat ademruimte verschaft in de strijd om handhaving in de vierde divisie. In Etten-Leur boekte het tegen concurrent Unitas ‘30 de eerste overwinning na de winterstop: 1-3. De voorsprong op de nacompetitieplekken bedraagt nu vier punten.

De wedstrijd begon aan Horster zijde met een domper: al snel moest verdediger Ruben Peulen geblesseerd het speelveld verlaten. In de openingsfase creëerden beide ploegen één keer gevaar: de thuisploeg zag een schot van Ayman Ben Omar gepareerd worden door doelman Ravi Arts en een corner van Joep Beurskens zorgde voor gevaar in het doelgebied. Een treffer bleef echter uit.

Na ruim twintig minuten kwamen de gastheren op voorsprong door Ben Omar. Tien minuten later was het alweer gelijk door een schitterende treffer van Giel Beurskens. Met een hard en zuiver schot buiten de zestien bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. Na een kans voor de levensgevaarlijke Ben Omar (fraaie redding Arts) kwam Wittenhorst op voorsprong. Jeffrey Rijkers scoorde na een behendige passeeractie in de rechter benedenhoek: 1-2.

Na rust posteerden de Horstenaren Jeroen Verkennis achterin. Dit vergrootte de defensieve zekerheid en leverde aan de andere kant van het veld kansen op: met zijn tweede treffer van de middag tekende Rijkers voor de 1-3. De uitstekend keepende Arts behoedde vervolgens rond het uur zijn team twee keer voor een tweede tegentreffer. In het slotkwartier kreeg Wittenhorst met een man meer (tweede geel speler Unitas) middels Tom Spreeuwenberg nog een grote kans op de 1-4, maar hij raakte de bal verkeerd.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen niet goed; mede door de harde wind werd het veldspel steeds minder. De Horstenaren kunnen desondanks terugkijken op een prima wedstrijd waarin ze effectief omgingen met de kansen.

Tekst: RKSV Wittenhorst