Wittenhorst verliest thuis van Achilles Veen

ma 26 feb, 09:00 Voetbal

Wittenhorst leed zaterdag 24 februari op eigen veld een 0-2 nederlaag tegen Achilles Veen. Kansloos waren de Horstenaren zeker niet tegen de nummer drie, maar de bezoekers profiteerden maximaal van de persoonlijke fouten van de thuisploeg: 0-2.

In het openingskwartier wisten beide ploegen geen grote kansen te creëren. Alleen in de eerste minuten werd een gevaarlijke voorzet gepareerd door Ravi Arts; verder hoefden de bezoekers niet op te veren. Waar menig supporter vreesde voor een sterk en dominant Achilles, wisten de Horstenaren de bezoekers goed partij te bieden. Vlak voor het half uur dribbelde Joost van Rensch vanaf rechts naar binnen, maar hij zag zijn schot nipt over de kruising zeilen. Amper een minuut later mikte Jeroen Verkennis een kopbal over het doel.

De bezoekers uit Veen speelden niet opvallend, maar wel heel stabiel en degelijk. Met enkele voormalige profvoetballers in de basis, loerde Achilles vooral op kansen en fouten bij de gastheren. Tien minuten voor rust kwamen de Brabanders (te) gemakkelijk op voorsprong: de vrijstaande Thomas de Man bracht de 0-1 op het scorebord. Amper vier minuten later verdubbelde Jari Koenraat de score toen hij de Horster defensie uitspeelde en voor een leeg doel afrondde. Hiermee stond de wedstrijd opeens op z’n kop.

In de tweede helft bood de thuisploeg opnieuw goed weerstand. Qua veldspel waren de Horstenaren, net als in de eerste helft, zeker niet de mindere en er ontstonden kansen. Zo zeilde een schot van Joep Beurskens na een goede aanval over, raakte Joost van Rensch de lat, redde doelman Jan Schimmel miraculeus op een grote kans en raakte Tom Spreeuwenberg het zijnet. De laatste kans van de wedstrijd was voor Achilles, maar de 0-3 bleef uit. Dit zou ook wat teveel van het goede zijn geweest.

Tekst: RKsv Wittenhorst