Wittenhorst en Best Vooruit delen de punten

ma 18 mrt, 12:09 Voetbal

In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, deelden Wittenhorst en Best Vooruit zondag 17 maart de punten: 1-1. Vooral op basis van de tweede helft mochten de Horstenaren aanspraak maken op meer.

Al snel creëerde de thuisploeg gevaar voor het Brabantse doel, maar een schot van Luc van Kuijck ging voorlangs. Vlak voor het kwartier redde Arts adequaat op een afstandsschot. Na twintig minuten kreeg opnieuw Van Kuijck een grote kans, maar dit keer miste zijn schot precisie. De bezoekers, die vijf duels op rij hadden verloren, konden na een half uur op voorsprong komen. Stijn Beekx schoof de bal echter voorlangs. Tien minuten voor rust belandde een schot van middenvelder Nick Driessen in de handen van de Brabantse doelman. Even later was ook een kans voor Giel Beurskens een prooi voor de doelverdediger. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Een gevaarlijke bal viel in het vijfmetergebied tussen Jenniskens en Arts in. Tim Fiolet wist wel raad met dit cadeautje.

Direct na rust voorkwam keeper Arts een grotere achterstand. Na een uur spelen leek Nick Driessen de Horstenaren langszij te schieten, maar zijn schot van dichtbij werd knap gepareerd door doelman Bakker. Na opnieuw een goede kans voor Van Kuijck viel in de 68e minuut eindelijk de verdiende gelijkmaker. Jeffrey Rijkers tekende de 1-1 aan met een geweldige solo en dito schot.

In de laatste twintig minuten zocht de thuisploeg nadrukkelijk de voorsprong. Enkele hachelijke situaties in het vijandelijke strafschopgebied leverden echter geen tweede treffer op. In blessuretijd kwam Best Vooruit nog uit de hoek met een gevaarlijk schot (knappe redding Arts) en een corner die op de lat belandde.

Tekst: RKsv Wittenhorst