Wittenhorst maakt het kampioenskandidaat Dongen lastig

di 26 mrt, 10:35 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst lukte het zondag 24 maart niet om voor een verrassing te zorgen bij kampioenskandidaat Dongen. De Horstenaren verspeelden direct na rust een 0-1 voorsprong door twee snelle tegentreffers en verloren met 2-1. Wittenhorst staat nog steeds op een veilige twaalfde plek.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en creëerde enkele keren gevaar voor het Horster doel. Met wat geluk werd de brilstand in de openingsfase gehandhaafd. De eerste kans voor de oranjehemden kwam op naam van Joost van Rensch, maar zijn schot miste kracht. Na twee kansen voor Dongen om de voorsprong te pakken, werd vlak voor rust spits Jeroen Verkennis gevloerd met als gevolg een strafschop. De spits benutte deze zelf.

Amper zes minuten na rust stond het al 2-1 door treffers van Gerrits (afvallende bal) en Bastmeijer (hard schot). Vlak hierna scoorde Joost van Rensch bijna de gelijkmaker, maar zijn schot ging nipt naast. In de laatste twintig minuten wisten de bezoekers enkele kansen te creëren: een aanval via Giel Beurskens strandde wegens buitenspel en een schot van Jeffrey Rijkers vloog over. Met nog ruim vijf minuten te gaan vielen Willem Heijnen en Mats van Biljouw in; een slotoffensief lag op de loer. Met een gezonde portie vechtvoetbal probeerde Wittenhorst de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Dit lukte bijna: een kopbal van Willem Heijnen ging tot veler verbazing naast. Dit had de misschien wel verdiende gelijkmaker moeten zijn, maar het mocht niet zo zijn.

Tekst: Rksv Wittenhorst