Periodetitel voor Meterik na benauwde zege

di 5 mrt, 09:17 Voetbal
Afbeelding

Meterik speelde zondag 3 maart onder lenteachtige omstandigheden de uitwedstrijd tegen Merselo. Op een hobbelig veld met te lang gras was combinatievoetbal bijna onmogelijk. Pas in de laatste minuut beloonde Meterik zichzelf met de verdiende 1-2 en daarmee ook met de periodetitel.

Meterik zette Merselo vanaf de aftrap onder druk en had veel balbezit. Hoewel diverse basisspelers ontbraken, werd verdedigend niets weggegeven. Aanvallend viel er genoeg te halen, zeker als de diepte goed benut werd. Meterik leek al snel op voorsprong te komen maar de Merselose grensrechter vlagde voor buitenspel bij een kansrijke situatie. Enkele minuten later stuurde Bart Houben Piet Steeghs de diepte in. Uit zijn gave voorzet knalde Rens Aerts resoluut de 0-1 binnen. Aerts was vervolgens bijna opnieuw succesvol toen de keeper bij het uitverdedigen tegen hem aanschoot.

In de tweede helft was Meterik weer veel aan de bal. Merselo gooide steeds meer fysieke kracht in de strijd zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier werd het na een Meterikse fout toch 1-1. Jordy Wismans maakte dankbaar gebruik van deze buitenkans en schoot beheerst de onverdiende gelijkmaker binnen. Het spelbeeld werd rommeliger en er ontstond veel irritatie. Meterik kreeg nog wat mogelijkheden maar de keeper plukte een inzet van Bart Houben uit de hoek, een schot van Guus Willemsen ging rakelings naast en een schot van Dre Peeters ging over de lat. In de slotminuut sloot Piet Steeghs een prachtige actie af met een schot vanaf de zestienmeterlijn dat laag in de linkerhoek verdween. Met deze 1-2 was de tweede periode binnen voor Meterik.

Tekst: RKSV Meterik