Meterik te sterk voor Sporting ST

6 dec 2023, 11:30 Voetbal
Afbeelding

Meterik speelde op zondag 3 december thuis tegen Sporting. Na een moeizame eerste helft wonnen de groenwitten, bij wie Eric Caasenbrood ook volgend seizoen trainer blijft, uiteindelijk verdiend met 3-1.

De trouwe Meterik-supporters kregen in de eerste helft geen warm gevoel van het vertoonde spel. De passing was onnauwkeurig en Sporting kreeg teveel ruimte. De mannen uit Swolgen-Tienray leken daar al snel van te profiteren maar gelukkig voor Meterik ging een inzet rakelings voorlangs. Na een half uur kreeg Meterik pas zijn eerste kans. Dré Peeters slalomde door de verdediging maar schoot te gehaast naast. Sporting ST kwam niet onverdiend op voorsprong. Micha Cox scoorde na een counter beheerst de 0-1. De scheidsrechter negeerde daarbij het signaal van de Meterikse grensrechter die voor buitenspel vlagde. Meterik knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. Dré Peeters gaf na een fraaie actie een gave voorzet die Brent la Crois resoluut binnen schoot.

Na de thee zette Meterik steeds meer druk. Het kwam al snel op voorsprong. Dré Peeters reageerde alert op een dieptepass en gaf vanaf de achterlijn een loepzuivere voorzet die Brent La Crois achter zijn standbeen binnen tikte. La Crois werd even later weer in stelling gebracht maar schoot te gehaast over. Sporting was even van slag. Piet Steeghs reageerde attent op een foute pass, verschafte zichzelf de vrije doorgang en scoorde beheerst de 3-1. Brent la Crois leek zichzelf met een derde treffer te belonen voor zijn tomeloze inzet. Maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In het slotkwartier gaf Meterik de regie uit handen, maar Sporting ST creëerde ondanks alle opportunisme slechts weinig kansen. Pas in de slotminuut was er echt gevaar maar het schot ging naast de goal.

Tekst: RKSV Meterik