Meterik en RKDEV in evenwicht

di 16 mei, 09:06 Voetbal
Afbeelding

Meterik en RKDEV in evenwicht

Meterik speelde zondag 14 mei thuis tegen kampioenskandidaat RKDEV. De gasten uit Arcen moesten winnen om hun theoretische kans op de titel in stand te houden. Toch leken ze met hun gedachten al bij de nacompetitie. Het werd uiteindelijk een bloedeloze 0-0.

Meterik begon redelijk aan de wedstrijd. Het kreeg in de beginfase de beste kansen, maar een inzet van Cas Janssen ging rakelings langs en een inzet van Dirk van Rengs werd door de keeper gepareerd. RKDEV was fysiek sterker en zette Meterik steeds meer onder druk, maar werd toch niet echt gevaarlijk.

Meterik, dat al gehavend aan de aftrap verscheen, moest gedurende de wedstrijd in de as van het team ook nog Cas Janssen en Jordi van Rens wisselen. Toch bleef het goed tegenstand bieden. RKDEV kreeg na een uur even te veel ruimte en werd daardoor voor de eerste keer echt gevaarlijk, maar een inzet ging rakelings voorlangs. Meterik leek vervolgens op voorsprong te komen door een afstandsschot van Coen van Rens. Dit werd echter door een RKDEV-speler van de lijn gehaald. Piet Steeghs schoot een vrije trap met een mooie curve op de binnenkant van de paal, maar de bal ging vlak langs de andere paal weer uit de doelmond. In de slotfase leek RKDEV toch nog de winnende treffer te scoren maar Meterik-keeper Luuk Haenen tikte een inzet naast het doel.

Tekst: RKSV Meterik