Melderslo schiet zichzelf in voet na dramatische tweede helft

3 apr 2023, 10:50 Voetbal

Melderslo ging zondag 2 april op bezoek bij FCV. Met een 0-2 voorsprong bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Melderslonaren. Maar de ploeg uit Venlo knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, met als gevolg een 2-2 eindstand.

Melderslo begon sterk aan de wedstrijd. Na een minuut spelen schoot Teun Peeters de bal op de paal. Luc van Kuijck was er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten: 0-1. Daarna volgden tien slordige minuten van de zijde van Melderslo. In de 18e minuut dacht Jelle Seuren de 2-0 te scoren, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg Joreno van de Ven de mogelijkheid om na een fraaie aanval te scoren, maar hij miste de bal. In de 37e minuut sloegen de stoppen door bij een speler van FCV. Hij werd met een rode kaart heengezonden. Melderslo kwam nauwelijks in de problemen. Mede dankzij prima werk van Stan van de Pas kwamen er meer kansen. In de tweede minuut van de blessuretijd was het Joreno van de Ven die Luc van Kuijck in kansrijke positie bracht. Van Kuijck twijfelde geen moment en bracht op slag van rust de 0-2 op het bord.

De tweede helft zou eigenlijk een formaliteit moeten worden: 0-2 voorsprong tegen tien Venlonaren. Maar daar dachten die tien Venlonaren héél anders over en Melderslo was geen schim meer van zichzelf. Luc van Kuijck kreeg direct na rust de mogelijkheid om zijn derde te maken, maar faalde oog in oog met de doelman. Van Kuijck kreeg nog twee mogelijkheden maar die waren niet aan hem besteed. Daarna stortte het volledig in bij Melderslo en was het FCV dat zich terug knokte in de wedstrijd. Het scoorde op onbegrijpelijke wijze nog tweemaal. Melderslo mag zichzelf in de spiegel kijken na deze puntendeling.

Tekst: SV Melderslo