Hegelsom en MMC delen punten in aantrekkelijk duel

15 feb 2023, 12:47 Voetbal

Hegelsom en MMC Weert schotelden de toeschouwers zondag 12 februari een aantrekkelijke wedstrijd voor, met veel kansen over en weer. Mede omdat beide keepers in uitstekende vorm staken, stokte de score echter bij 1-1.

In de eerste helft had Hegelsom lange tijd het beste van het spel. Via goed uitgevoerde aanvallen kreeg het ook de nodige kansen. Marc van Rens werd enkele malen in stelling gebracht, maar zijn inzetten werden geblokt of belandden recht in de handen van keeper Jacobs. Na een half uur spelen kwam MMC beter in zijn spel. Aanvaller Ilias Dari stichtte enkele keren gevaar voor het doel van Hegelsom maar sluitpost Witt was op zijn hoede. Via een mooie aanval in de 34e minuut, opgezet door Guido Kauffeld, werd Marc van Rens door Denny Bongers vrijgespeeld. Zijn schot ging net voorlangs. Aan de andere kant had Hegelsom even daarna geluk dat een aanvaller van MMC een teruggelegde bal op de rand van het strafschopgebied volledig miste.

Openingstreffer

Na rust een onveranderd spelbeeld. Beide teams gingen weer driftig op zoek naar de openingstreffer. In de 50e minuut lukte het Hegelsom om deze te produceren.

Na een uur spelen resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker

Scheidsrechter Coopmans wees resoluut naar de stip nadat Bart Spreeuwenberg gehinderd werd binnen het elfmetergebied. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door zijn broer Will Spreeuwenberg. Dit was het sein voor MMC om vol in de aanval te gaan. Na een uur spelen resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker van Stef Baetsen. Daarna drong MMC de gasten uit Hegelsom terug in de verdediging. Hegelsom hield echter stand, waardoor het uiteindelijk net als in de thuiswedstrijd 1-1 bleef.

Tekst: VV Hegelsom