Onverwachte nederlaag Meterik tegen BEVO

di 16 apr, 20:11 Voetbal

Meterik speelde zondag 14 april de uitwedstrijd tegen BEVO. De groenwitten speelden in Beringe een belabberde wedstrijd en verloren kansloos met 5-0.

Teveel spelers van Meterik dachten deze wedstrijd op zestig procent inzet te kunnen spelen. Ze hadden niet op de speelwijze en inzet van het nog altijd niet veilige BEVO gerekend. De tegenstander was veel feller en gemotiveerder om een goed resultaat neer te zetten.

Na een aantal speldenprikken kwam BEVO na twintig minuten op 1-0 door Kevin Vossen. Eén minuut later werd het zelfs 2-0 via Kris Hermans. Meterik stelde daar weinig tegenover: combineren lukte niet en bediende zich veel te veel van te korte lange halen naar voren. Even voor rust scoorde Guus Delissen zelfs de 3-0, wederom door te slap Meteriks ingrijpen.

Na rust kwam Meterik beter aan het voetballen. Bart Houben schoot op de paal en even leek het erop alsof er toch nog iets te behalen viel voor de groenwitten. Een onhandige verdedigende actie gaf scheidsrechter Schnitzler echter de kans om zijn Bas-Nijhuis-moment te pakken. Hij gaf een penalty, met als gevolg enige verbazing en emotie bij de Meterik-spelers en diverse glimlachende BEVO-gezichten. De scheidsrechter gaf ook nog tweemaal geel en eenmaal rood aan een Meterik-speler. Luuk Haenen stopte vervolgens de penalty, maar de scheidsrechter gunde BEVO toch meer. Hij liet de penalty overnemen en gaf Haenen ook nog geel. Uit de herkansing schoot Guus Delissen de 4-0 binnen. Dit kwam Meterik niet meer te boven, hoewel op de inzet van de tien spelers niets meer viel aan te merken. Guus Delissen scoorde uit een counter ook nog de 5-0. BEVO behaalde zo een dik verdiende en belangrijke overwinning in de strijd tegen de degradatie.

Tekst: RKSV Meterik