Meterik verliest geflatteerd van Helden

wo 20 mrt, 12:28 Voetbal
Afbeelding

Meterik speelde zondag 17 maart de uitwedstrijd tegen medekoploper Helden. Onder het toeziend oog van 250 toeschouwers bleef het lang spannend. Uiteindelijk won Helden verdiend maar te ruim met 4-0 in een wedstrijd vol vechtlust en weinig combinatievoetbal.

Het spelbeeld golfde vanaf de aftrap op en neer. Het eerste echte wapenfeit was meteen raak. Rob van der Sterren tekende met een mooi diagonaal schot in de kruising de 1-0 aan. Daarna moest Eric Caasenbrood alleskunner Bjorn Cuppen vanwege een blessure vervangen.

Meterik had wat tijd nodig om zich van deze tegenslagen te herstellen, maar zette Helden steeds meer onder druk. Dré Peters zag zijn inzet geblokt worden. A-speler Giel Hermans, die goed inviel, gaf een prima pass op Piet Steeghs, die vanuit vrije positie te gehaast in de handen van de keeper schoot. Een vrije trap van Teun Jakobs plukte de Heldense keeper stijlvol uit de hoek. Vervolgens bracht Meterik-keeper Luuk Haenen redding op een inzet van een Heldenaar. Meterik leek vlak voor rust de verdiende gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Bart Houben leek via de binnenkant van de paal in de goal te gaan, maar ging uiteindelijk miraculeus voorlangs in de drukbezette doelmond.

Na de thee werd het steeds meer een fysieke strijd. Ook Meterik speelde steeds meer de lange bal, zonder dat dit tot doelgevaar leidde. Helden werd een keer gevaarlijk uit een vrije trap en speelde steeds fanatieker en opportunistischer. Meterik raakte steeds geïrriteerder, waardoor de concentratie verminderde. In de slotfase scoorde Bas Wijnands de 2-0, dankbaar gebruikmakend van weifelend ingrijpen van de Meterik-achterhoede. Na deze genadeklap voor de groenwitten mocht Rob van der Sterren nog de 3-0 en 4-0 scoren. Zelfs een eretreffer was Meterik niet gegund: Giel Vullings tikte vlak voor tijd een voorzet van Piet Steeghs over de lat.

Tekst: RKSV Meterik