Zwakke eerste helft wordt Wittenhorst fataal

ma 22 apr, 12:49 Voetbal
Lei Schampers

Wittenhorst moet naar beneden blijven kijken in de vierde divisie. Na een zwakke eerste helft begonnen de oranjehemden zondag 21 april in eigen huis sterk aan de tweede helft tegen Juliana ‘31 uit Malden, maar punten zaten er niet meer in: 1-2.

Vanwege de bekerkoorts in Malden, waar menig supporter zich klaarstoomde voor de bekerfinale van NEC, werd het startsignaal voor de wedstrijd al om 12.00 uur gegeven. De thuisploeg ging slap van start. In de eerste tien minuten creëerden de Gelderlanders twee kansen uit de omschakeling, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Het met weinig beleving spelende Wittenhorst toonde geen overtuiging aan de bal. Juliana bleef met gemak overeind en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Na ruim een half uur bracht Jop van Lith na een venijnige pass de bezoekers op voorsprong. Enkele minuten later liet Luc van Kuijck na gelijk te maken, waarna de bezoekers vlak voor rust de voorsprong verdubbelden. Nadat de vrijstaande Van Lith op de paal had gekopt, werkte Jep van Dijck de rebound achter Arts.

Wittenhorst trad na rust aan met twee verse krachten: Joep Beurskens en Gijs Christiaens. Eerstgenoemde scoorde na amper vijftig seconden al de aansluitingstreffer. Dit leek de opmaat voor een spannende tweede helft, helemaal toen Luc van Kuijck zijn inzet even later ternauwernood zag worden gekeerd. Na een uur kende de scheidsrechter Wittenhorst een strafschop toe, maar hij besloot die beslissing na overleg met zijn assistent terug te draaien. Tien minuten voor tijd kreeg Giel Beurskens een grote kans, maar zijn inzet werd gepareerd. Met de inbreng van twee extra spitsen leek zich een slotoffensief aan te dienen, maar dit kwam niet van de grond. Alleen Dion van Horne kreeg nog een kans, maar zijn kopbal miste kracht.

Tekst: RKsv Wittenhorst