Knap gelijkspel Wittenhorst bij GOES

ma 15 apr, 09:22 Voetbal

Op bezoek bij koploper GOES heeft Wittenhorst zaterdag 13 april een knap gelijkspel behaald: 2-2. Gezien het spelbeeld was dit zeker geen onverdiend punt.

Al snel kregen de bezoekers een mogelijkheid: balverlies leidde tot een bijna-kans voor Jeroen Verkennis. De daaropvolgende corner kopte de aanvaller in het zijnet. Na ruim twintig minuten kwam Joost van Rensch een teenlengte tekort om uit te halen, waarna de eerste kans van GOES via Rowan Traas voorlangs vloog. Dezelfde Traas bracht de gastheren vlak voor het half uur op voorsprong. Waar Traas enkele minuten later dichtbij zijn tweede van de middag was, zag Giel Beurskens een knappe kopbal gekeerd door doelman Lentink. Vervolgens sloeg Wittenhorst twee keer toe: een corner van Luc van Kuijck werd nog geschampt door Jeroen Verkennis en een minuut later schoot de spits met een bekeken schot de 1-2 tegen de touwen. Een ongekende luxe voor de bezoekers, die de punten hard nodig hebben in de strijd om directe handhaving.

Trainer De Nooijer hoopte met liefst drie wissels een verandering teweeg te brengen in de tweede helft. Dit lukte al binnen een minuut: invaller De Smit kopte de bal met een boogje over doelman Ravi Arts en tekende hiermee voor de gelijkmaker. Na tien minuten in de tweede helft wist Lentink adequaat te reageren op een grote kans van Verkennis. Vlak na het uur verwerkte Arts een grote kans voor Roemeratoe tot hoekschop. In de laatste twintig minuten creëerden beide ploegen kansen. Lentink stopte een prachtig schot van Giel Beurskens knap. Tien minuten voor tijd zorgde een scrimmage voor het doel van Arts voor gevaar, maar de Horster defensie hield zich ondanks een stevig slotoffensief knap staande.

Tekst: RKsv Wittenhorst