Heren Hovoc kansloos in Ameide

di 27 feb, 14:38 Volleybal

Hovoc Heren 1 reisde zaterdag 24 februari af naar Ameide om het daar op te nemen tegen AVVA, een directe concurrent voor de vierde plek. De Horstenaren leden een zure 4-0 nederlaag, die ze aan zichzelf te wijten hadden.

Beide partijen begonnen matjes aan de wedstrijd. De stand bleef vroeg in de eerste set gelijk op gaan, maar Hovoc speelde bij lange na niet het spel dat het de afgelopen wedstrijden had laten zien. Bij een stand van 14-13 sloeg AVVA een gat naar 17-13. Hovoc kwam nog terug tot 22-21 maar liet het vooral aanvallend afweten, met veel eigen fouten. Daardoor ging de eerste set verloren met 25-21.

De tweede set kende een vergelijkbaar verloop. Coach Pim Janssen probeerde het niveau aan Horster kant op te krikken met verschillende time-outs en wissels, maar niks mocht baten. Hovoc vocht nog knap terug in de slotfase van de set, maar toch trok AVVA aan het langste eind: 25-23. In de derde set bleef Hovoc tot een stand van 13-16 op voorsprong. Het was aanvallend niet bij de les en maakte gedurende de hele wedstrijd teveel fouten. Ook was het niet scherp genoeg. AVVA kon hiervan profiteren en boog de derde set om in zijn voordeel: 25-23. De kopjes van Hovoc gingen hangen, het enthousiasme werd minder. Toch was dit geen reden om niet te vechten voor het laatste puntje, voorafgaand aan de vierde set. Dit vertaalde zich echter niet in beter spel. Al snel keken de Horstenaren aan tegen een achterstand van 9-3. Hoewel ze zich in de slotfase een beetje wisten terug te vechten in de set, deed AVVA was het moest doen en won het ook de laatste set: 25-21.

Tekst: Hovoc