Hovoc Heren 1 verliest in Berlicum

1 nov 2023, 10:37 Volleybal

Hovoc Heren 1 reisde zaterdag 28 oktober af naar het Brabantse Berlicum voor de wedstrijd tegen Hands-Up HS1. Hovoc, dat meer kwaliteit leek te bezitten dan de mannen uit Berlicum, liet zich meesleuren in het spel van Hands-Up en verloor met 3-2.

Hovoc begon moeizaam aan de eerste set. Hands-Up had eveneens problemen met zijn eigen spel. Op een stand van 8-7 voor Hands-Up sloeg Hovoc het gat. Dit bleek genoeg om de tegenstander te overklassen: 19-25. In de tweede set was Hovoc het ineens helemaal kwijt. De passing was niet meer op orde, aanvallen werden wild uitgeslagen en Hands-Up werd steeds brutaler. Bij een stand van 10-4 voor Hands-Up begon coach Pim Janssen te wisselen, maar ook dit kon het verschil niet meer maken: 25-17. In de volgende set herpakten de Horster mannen zich. Aan het begin van de set gingen beide ploegen gelijk op, maar toch liet Hovoc zien waarom het de betere ploeg was. Het wist boven de twintig het hoofd koel te houden en won daardoor met 20-25.

In de vierde set kwam Hovoc weer snel op achterstand. Hands-Up wist dat het op kwaliteit niet kon winnen. Daardoor ontstond frustratie richting de scheidsrechter en werd het een en ander onder het net door geroepen. Hovoc liet zich hierin meesleuren. Er werd laf aangevallen met weinig kracht en er werden twee directe fouten in de passing gemaakt. Hands-Up trok de vierde set naar zich toe met 25-22.

In de vijfde set waren de frustraties nog zichtbaar. Hovoc hield zich bezig met andere dingen dan volleybal en was bang om fouten te maken. Toch bleef het gelijk opgaan. Twee directe fouten in de aanval maakten het verschil, waardoor Hands-Up er met de winst vandoor ging: 15-12.

Tekst: Hovoc