Hovoc boekt belangrijke overwinning tegen Volley2B

3 apr 2023, 16:29 Volleybal

Het eerste herenteam van Hovoc speelde zaterdag 1 april in de eigen Dendron Sporthal tegen Volley2B. In de strijd om de nog net veilige negende plek op de ranglijst boekten de Horstenaren een belangrijke 3-1 overwinning op de tegenstander uit Bergschenhoek.

In de eerste set moest Hovoc duidelijk nog wakker worden. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en verloor kansloos met 11-25. Reden voor coach Pim Janssen om de basis in de tweede set te wijzigen. Luuk Gooren, Mike Gooren en Niels Keijsers kwamen in het veld. Dit wierp zijn vruchten af. Hovoc pakte vroeg een voorsprong van vier punten door de krachtige aanvallen van Jorn Hermsen en Niels Keijsers. Volley2B kreeg nog de gelegenheid om terug te komen, maar uiteindelijk ging de setwinst toch met 25-23 naar Hovoc.

In de derde set deed Hovoc er nog een schepje bovenop. De passlijn van libero Stijn Slots stond zeer stabiel waardoor Luuk Gooren de bal keurig kon verdelen. Twee aces van Jorn Hermsen en Kris Welles brachten Hovoc op een voorsprong van 20-11. Volley2B kreeg opnieuw de ruimte om terug te komen, maar ook nu trok de thuisploeg toch aan het langste eind: 25-22.

Hovoc speelde een goede wedstrijd en nam geen genoegen met twee punten. In de vierde set nam Volley2B een voorsprong van twee punten, maar in de slotfase voerden de Horstenaren de druk op waardoor Volley2B meer fouten maakte. Op een stand van 25-24 kwam Job Willems in het veld voor de service. Hij scoorde direct een ace, zodat Hovoc de 3-1 winst uitbundig kon gaan vieren. De vier punten zijn cruciaal voor de strijd om plek negen, mede gezien de 4-0 overwinning van directe concurrent VC Landgraaf. Hovoc staat na 20 wedstrijden op 34 punten, Landgraaf op 38.

Tekst: Hovoc