Heren Hovoc verliezen ondanks verdienstelijk spel

28 mrt 2023, 08:52 Volleybal
Afbeelding

De heren van Hovoc reisden zaterdag 25 maart af naar Helmond, om het daar op te nemen tegen VC Polaris HS1. Hovoc kwam goed mee met de nummer 3 op de ranglijst, maar verloor uiteindelijk toch met 3-1. 

In de eerste set begonnen beide ploegen timide. De stand bleef in de beginfase gelijk en Hovoc liet zien dat het mee kon met het spel van hoogvlieger Polaris. Bij een 7-7 stand sloeg Polaris na een goede servicereeks een gat van vier punten. Dat kon Hovoc niet meer dichten: 25-21 verlies. 

In de tweede set begonnen beide teams sterk. Het ging weer gelijk op. Hovoc deed er een schepje bovenop en liep de blokkering goed dicht. Job Willems wist bijna alle ballen die hij kreeg te scoren en zette Hovoc op voorsprong. Polaris kwam daardoor onder druk te staan en maakte slordigheidsfoutjes. Hovoc profiteerde hiervan en pakte de tweede set met 20-25. 

Polaris had het lastig met laagvlieger Hovoc en besloot te wisselen in de derde set. Dit pakte goed uit voor de Helmonders, aangezien ze meteen een voorsprong wisten op te bouwen. Het spel van Hovoc werd rommelig. Het werd onder druk gezet, waardoor coach Pim Janssen de ene na de andere wissel moest toepassen. Dit pakte goed uit, want vanuit een achterstand van vijf punten nog werd er teruggeknokt naar een mogelijke setwinst. Toch wist Polaris net aan het langste eind te trekken: 25-23. 

In de vierde set ging het in de beginfase weer gelijk op. Toch liet Helmond zien dat het zijn spel nu wel op orde had. Hovoc speelde niet slecht, maar kon er na een dipje in deze set geen vijfsetter van maken: 25-21. 

Tekst: Hovoc