Dames Hovoc winnen in Budel

do 2 feb., 14:03 Volleybal
Afbeelding

Voor de dames van Hovoc stond zaterdag 28 januari voor de tweede week op rij een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal ging de reis naar Budel, waar Ledub met 3-2 werd verslagen. 

In de eerste set nam Hovoc meteen het heft in handen. Een voorsprong van vijf punten bleef enige tijd gehandhaafd, maar geleidelijk begon Ledub in zijn spel te komen. Boven de twintig werd de stand dan ook gelijk getrokken door de dames uit Budel. Hierna trok Ledub deze lijn door en sleepte het de eerste set binnen met 26-24. 

In de tweede set bouwde Hovoc een voorsprong op van vijf à zes punten. Ditmaal werd die wel vastgehouden en zelfs uitgebouwd. Aan het einde kwam Ledub nog wel wat dichterbij, maar de achterstand viel niet meer goed te maken. Hovoc won met 25-20. In de derde set ging het op het begin meer gelijk op. Daarna kreeg eerst Hovoc de overhand en vervolgens Ledub. Ondanks een 18-22 achterstand gaven de Horster dames niet op. Puntje voor puntje liepen ze in. Het derde setpoint bleek beslissend: de set ging met 26-24 naar Hovoc. 

In de vierde set wisten beide teams af en toe een kleine voorsprong te nemen, maar telkens werd die ook weer rechtgetrokken. Na een tussenstand van 21-21 leek het vuur bij Hovoc verdwenen, waardoor de vierde set verloren ging met 22-25. In de beslissende vijfde set nam Hovoc direct een voorsprong. Na 7-2 kwam Budel weer snel terug. Zo werd het nog onnodig spannend, maar de Horster dames hielden het hoofd koel en wonnen de vijfde set met 15-13. 

Tekst: Hovoc