Sterke laatste plaatsingswedstrijd LK turnsters Hosema

wo 28 feb, 08:30 Turnen
Afbeelding

De turnsters van Hosema hadden zaterdag 24 en zondag 25 februari hun laatste kans om zich te plaatsen voor de Limburgse kampioenschappen. Deze plaatsingswedstrijd vond plaats in Panningen.

Op zaterdag behaalde het groepje van supplement F een tweede plek. Individueel eindigde Maud Beurskens als dertiende, Kelsey Philipsen als tiende, Guusje Driessen als zesde en Indy Henraath als vierde. Lin van Kempen werd eerste en ging met de gouden medaille naar huis.

De meiden van de middenbouw niveau 5 turnden een knappe oefening die resulteerde in een eerste plaats. Individueel was er een tweede plek voor Elise van Houtum, een derde voor Eva Linssen, een vijfde voor Lina Li, een zesde voor Evi Hofmans, een negende voor Daantje Wijnhoven en een veertiende voor Nina Tacken.


Middenbouw niveau 4 turnde zonder grote fouten. Met nieuwe persoonlijke doelen en mooie oefeningen wisten de dames te groeien naar de derde plek. Individueel werd Jolien Hagenaar vierde, Jans Trienekens achtste, Fenna Smedts tiende, Milou Heldens elfde en Brechje Verhaeg vijftiende.

De dames van supplement G, zonder de geblesseerde Jans van Kempen, eindigden als derde en wisten zich daarmee te plaatsen voor de teamfinale op de Limburgse kampioenschappen. Individueel was er een achtste plaats voor Suze Angenheister, een zevende voor Suus Nellen en een tweede voor Suus den Brok, die er met een zilveren medaille vandoor ging.

Op zondag behaalden de dames van Niveau 7 een derde plek. Individueel ging Pien Hanssen met de gouden medaille naar huis. Fien Hoeijmakers werd vierde, Esmée Keijsers zevende en Sky Peeters tiende. Voor de meiden van Supplement F was ten slotte ondanks wat vervelende aftrek van de jury een derde plek weggelegd. Ook deze dames behaalden individueel mooie plekken: Lisa Arts vierde, Jenna Versleijen tiende, Bente Kurvers en Fay van Enckevort gedeeld elfde en June Vervoort zeventiende.

Tekst: Hosema