Hosema turnt succesvolle plaatsingswedstrijd LK

22 nov 2023, 13:13 Atletiek
Afbeelding

Voor turnvereniging Hosema ging zaterdag 18 en zondag 19 november het wedstrijdseizoen weer van start. In Panningen werden diverse successen geboekt op de eerste plaatsingswedstrijd voor het LK turnen dames.

De dames mochten voor de eerste keer de nieuwe turnwedstrijdpakjes dragen. Alle turnsters lieten op de onderdelen balk, vloer, sprong en brug op hun eigen niveau zien waarvoor ze hard hebben getraind.

Op zaterdag tijdens wedstrijd 1 kwamen twee dames aan de start in senior Divisie 4 met een sterk deelnemersveld. Deze dames hebben een snelle groei moeten doormaken. Lara Cuppen eindigde als 21e en Saskia Minten als 28e. In wedstrijd 2 was Jill Drissen actief in junior divisie 3. Op dit niveau wordt gemiddeld minimaal viermaal per week getraind. Dit viel af te lezen aan de moeilijkheidsgraad van de oefeningen. Jill behaalde een 18e plek.

Bij wedstrijd 3 trad de middenbouw meiden niveau 5 aan, bestaande uit Sofie Munten, Ize Clabbers, Lisa Franssen, Didi Vissers, Denvi Buijssen en Eef Cuijpers. Voor Denvi en Eef was dit hun eerste officiële KNGU-turnwedstrijd. De dames werden als team tweede. In wedstrijd 4 startten de dames die supplement F turnen. Als team haalden Indy Henraath, Maud Beurskens, Lin van Kempen, Guusje Driessen en Kelsey Philipsen een bronzen medaille.

Op zondag stond bij wedstrijd 1 middenbouw niveau 6 aan de start. Voor al deze meiden was het hun eerste KNGU-wedstrijd. Met wat zenuwen en vol ijver behaalden ze een derde plek met het team. Op de anders baan trad Aniek Clabbers aan. Zij is gegroeid naar divisie 2 en behaalde hierin een knappe vijfde plek.

Tekst: Hosema