Hosema boekt succes in Voerendaal

8 feb. 2023, 14:03 Turnen
Afbeelding

De wedstrijdturnsters van Hosema reisden onlangs af naar Zuid-Limburg, waar In Voerendaal de nodige successen werden behaald. Voor de dames van de selectie middenbouw was dit de laatste teamwedstrijd van dit seizoen. Na afloop werd ook het gemiddelde van de afgelopen wedstrijden berekend en werd de teamkampioen van elke poule bekendgemaakt. 

Op zaterdag startte team niveau 5, bestaande uit Jolien, Sofie, Eva, Fenne, Eva en Elise. Dit team behaalde deze wedstrijd een tweede plek. Bovendien werd het over het hele seizoen gezien vierde in de poule. Team niveau 6, dat bestaat uit Brechje, Ize, Lisa, Didi, Emilia en Fenna eindigde niet alleen als tweede in de wedstrijd maar ook als tweede van de poule. Team niveau 4 wordt gevormd door Lise, Bente, June, Jenna, Fay en Lynn. Het werd zondag eerste en daarmee tweede van de poule dit seizoen. 

Stabiele oefeningen

Bij de bovenbouw turnde team supplement E turnen. Ook dit team wist, ondanks enkele tegenslagen, stabiele oefeningen neer te zetten. Als team eindigden Lara, Nine, Saskia, Jil, Irenée en Aniek zelfs nog als eerste. Individueel nam Lara Cuppen de eerste plek in. Nine Tissen wist een tweede plek te bemachtigen. 

Supplement G

Zondag 29 januari mocht supplement G, bestaande uit Dieuwertje, Kelsey, Lissa en Suze, als eerste turnen. Zij wisten als team een derde plek in de wacht te slepen. Kelsey Philipsen werd daarbij individueel tweede. Ook het tweede team van supplement G was van de partij. Dit bestaat uit Jans, Suus, Tess, Rosalie en Suus. Doordat één turnster geblesseerd was, kon dit team slechts met z’n vieren turnen. Desondanks eindigde het uiteindelijk als vierde. 

Tekst: Hosema