Hosema sleept medailles in de wacht in Horn

wo 14 feb, 08:50 Turnen
Afbeelding

Een aantal leden van Hosema nam zaterdag 3 en zondag 4 februari deel aan de voorwedstrijden en individuele plaatsingswedstrijden in Horn. Het werd een geslaagd weekend met mooie resultaten en medailles, maar met ook nog een aantal verbeterpunten.

De dames van Supplement D beten zaterdagochtend het spits af. Ze behaalden een onverwachte maar verdiende derde plek. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de meiden van Niveau 5 en Supplement G. De meiden van Niveau 5 eindigden als team op de vierde plaats. Sofie Munten behaalde individueel de negende plek, Didi Vissers de elfde, Lisa Franssen de zestiende, Denvi Buijssen de achttiende, Eef Cuijpers de twintigste en Ize Clabbers de eenentwintigste.

Op baan 2 turnden de meiden van Supplement G een uitstekende wedstrijd. Ze werden als team dan ook verdiend eerste. Daarnaast was er voor Suus den Brok een gouden en voor Suus Nellen een zilveren medaille bij de individuele telling. Suze Angenheister werd vijfde en Jans van Kempen eindigde op de negende plek.

In de laatste zaterdagwedstrijd behaalde het andere team van Supplement G een derde plaats. Individueel eindigde Robien Buijssen als derde, Lissa Verberk als zesde, Fajah Cristiaens als zevende, Tess Vossen als twaalfde en Janne Bovee als achttiende.

Op zondag traden de twee meiden van Niveau 6 aan. Zij zaten in een gemengd team samen met Dynamica Parkstad. Ze turnden een mooie wedstrijd waarin ze met het team de eerste plek veroverden. Individueel werd Emilia Geurtjens eerste en Fenna van den Beuken tweede.

In de laatste wedstrijd van het weekend was het de beurt aan de dames van Supplement E. Een stroeve wedstrijd resulteerde voor hen in een vierde plek. Individueel eindigde Amber Steeghs als zesde, Irenée Hagenaar als twaalfde en Sofie Trienekens als vijftiende.

Tekst: Hosema