HOSEMA valt in de prijzen tijdens Limburgse Turnkampioenschappen KNGU

3 mei 2023, 15:13 Turnen
Afbeelding

In het weekend van 22 en 23 april vonden de laatste wedstrijden van de Limburgse Kampioenschappen plaats. De dames van turnvereniging HOSEMA die zich hadden geplaatst voor deze laatste wedstrijden, reisden met gezonde spanning af naar Venray. Tijdens het evenement stonden zowel de toestelfinales, als de meerkamp- en teamfinales op het programma. Op de meeste disciplines streed minimaal één lid van HOSEMA mee om de prijzen.

Bij de toestelfinales op zaterdag mochten de dames van Jeugddivisie 5 supplement G al vroeg het spits afbijten. Op het onderdeel brug werd Diewertje Wedemeijer 5de en Kelsey Philipsen ging er met de bronzen medaille vandoor. Ook op de balk viel HOSEMA in de prijzen; Lissa Verberk behaalde namelijk een 3de plek, maar ook de prestaties van Suus den Brok en Jans van Kempen mogen we niet vergeten. Zij eindigden ondanks wat zenuwen op respectievelijk de 8ste en 4de plek. Op de vloer konden de dames van HOSEMA geen potten breken, wat resulteerde in een 6de, 7de en 8ste plek. Tenslotte zorgde Suus Nellen op het onderdeel sprong nog voor een laatste succes met een mooie 2de plek.

Ook in de middag werden ondanks de strenge jury enkele mooie prestaties neergezet. Zo ging Amber Steeghs er met maar liefst twee medailles vandoor. Na een bronzen plak op het onderdeel sprong, sleepte ze namelijk ook de titel van Limburgs Kampioen op de brug uit het vuur. Ook Jasmin Verkade liet een sterk staaltje turnen zien en pakte twee bronzen medailles op balk en sprong. In de klasse Seniordivisie 5 supplement E ging Nine Tissen er met maar liefst drie gouden medailles vandoor. Niemand kon aan haar tippen op de onderdelen sprong, balk en vloer. Daarnaast pakte Lara Cuppen het zilver op de brug en werd Limburgs kampioen op de sprong. Beiden in de klasse Juniordivisie 4 supplement E. Tenslotte eindigden ook de meisjes van N6 ondanks blaren op de handen en een val op de balk bij de beste 8 van Limburg. Ize Clabbers werd 8ste, Lisa Franken eindigde op een 6de plek en Didi Vissers viel net buiten het podium met plek 4.

Tenslotte werden op zondagochtend de laatste prijzen verdeeld. Bente Curvers sleepte het brons in de wacht tijdens de meerkamp finales N4. In de teamfinales mochten Marlieke, Amber, Sofie, Guusje en Jasmin aantreden. Na een spannende finale scheelde het maar een luttele 1.11 punt met de winnaar met een zilveren plak tot gevolg. HOSEMA kan terugkijken op een succesvol weekend en kijkt uit naar de seizoenafsluiting.