Eremetaal voor Hosema op Limburgse kampioenschappen

3 apr 2023, 16:38 Turnen
Afbeelding

Hosema nam op zaterdag 25 en zondag 26 maart met een grote afvaardiging deel aan de Limburgse kampioenschappen turnen in Echt. Zowel individueel als in teamverband werden puike prestaties geleverd. 

Op het programma in Echt stonden de individuele meerkampfinales (brug, balk, vloer en sprong) en daarnaast de teamfinales. Bij de individuele meerkampfinales bemachtigede Hosema zaterdag op elk niveau een podiumplek. In de eerste wedstrijd (jeugd divisie 3) lagen de uitslagen dichtbij elkaar. Aniek Clabbers uit Meerlo ging er met een gedeelde eerste plaats vandoor en werd dus Limburgs kampioen. Op de andere baan behaalde Jasmin Verkade uit Grubbenvorst in junior divisie 5 een tweede plek. Fiona Degan werd negentiende. 

In de tweede wedstrijd (jeugd divisie 4) bemachtigde Amber Steeghs uit Sevenum een bronzen medaille. Sofie Trienekens eindigde als zesde. In de derde wedstrijd (junior divisie 4) belandden liefst twee turnsters van Hosema op het podium: Saskia Minten uit Horst werd tweede, Jill Drissen uit Sevenum derde. De zesde plek was voor Lara Cuppen uit America. Op de andere baan in jeugd divisie 5 werd Kelsey Philipsen uit Sevenum Limburgs kampioen. Een dertiende plek was weggelegd voor Jans van Kempen. Suus Nellen werd veertiende, Rosalie Minten vijftiende, Lissa Verberk zestiende, Diewertje Wedemeijer zeventiende, Suze Angenheister achttiende en Tess Vossen negentiende. In de vierde wedstrijd van deze dag turnde Nine Tissen uit Broekhuizen in senior divisie 5 een stabiele wedstrijd, met als beloning de eerste plek. 

Op zondag vonden zowel individuele meerkampwedstrijden als teamfinales plaats. In de eerste wedstrijd waren de dames van de middenbouw N5 aan de beurt voor hun meerkamp. Robin Verberk uit Sevenum bemachtigde een bronzen medaille. Fenna Smedts werd twaalfde en Fajah Christaans vijftiende. In de tweede wedstrijd eindigde Milou Heldens als zesde, Sofie Munten als tiende en Jans Trienekens als vijftiende. In de derde wedstrijd was er een 3e plek voor Jolien Hagenaar uit Sevenum en een 22e plaats voor Robien Buijsen. Op de andere baan streden de teams tegen elkaar. Er was een vierde plek voor Supplement G, waarin Kelsey, Dieuwertje, Lissa, Suze samen met twee dames van Hercules Reuver een team vormen. Voor Supplement E (Nine, Saskia, Lara, Jill, Ireneé en Aniek) was met een tweede plaats een zilveren medaille weggelegd. 

Tekst: Hosema