Hosema kijkt terug op geslaagd weekend

12 dec 2023, 11:07 Turnen

Turnvereniging Hosema organiseerde zaterdag 9 en zondag 10 december de tweede voorronde van de Limburgse kampioenschappen turnen voor dames. Bij gebrek aan een geschikte accommodatie in Horst aan de Maas vond de wedstrijd plaats in sporthal Piushof in Panningen.

Tijdens dit weekend kwamen ruim 260 dames uit heel Limburg in actie op de onderdelen vloer, brug, balk en sprong. Tot de deelnemers behoorden achttien leden van Hosema. Op zaterdagmorgen startten in de eerste wedstrijd Jans Trienekens, Jolien Hagenaar, Milou Helden, Brechje Verhaeg en Fenna Smedts. In de teamwedstrijd middenbouw niveau 4 behaalden ze de tweede plaats.

In de tweede wedstrijd op zaterdag turnden de dames van de bovenbouw supplement F. In de bovenbouw strijden de dames als team voor een plek op het podium, maar kunnen ze ook individueel een medaille winnen. Bente Kurvers, Fay van Enckevort, June Vervoort, Lise Arts en Jenna Versleijen lieten mooie oefeningen zien. Dat resulteerde in een tweede plek met het team. Individueel grepen de dames net langs de medailles: Bente werd vierde, Fay zesde, Lise zevende, June elfde en Jenna twaalfde.

In de laatste wedstijd op zaterdag kwamen de dames van de bovenbouw supplement D in actie. Nine Tissen, Jill Drissen, Saskia Minten en Lara Cuppen turnden een sterke wedstrijd met hier en daar wat verbeterpunten. Ze grepen naast de medailles in een wedstrijd met een sterk deelnemersveld met liefst 55 turnsters.