Fraaie prestaties Hosema op Limburgse kampioenschappen

di 23 jan, 10:09 Turnen
Afbeelding

Hosema was op zaterdag 20 en zondag 21 januari met een groot aantal leden actief tijdens de derde voorrondes van de Limburgse kampioenschappen turnen KNGU. In Brunssum stonden oefeningen op balk, vloer, sprong en brug op het programma.

Op zaterdagochtend scoorden Irenée Hagenaar, Amber Steeghs, Sofie Trienekens en Floor van Kempen in de teamwedstrijden in supplement E een vierde plek. Individueel wisten ze geen medailles te winnen. Later op de middag turnden Fenna van den Beuken en Emilia Geurtjens in wedstrijd 3 in niveau 6. Fenna werd zesde en Emilia achtste. Zij turnen in een samengesteld team met turnsters van Dynamica Parkstad. Met dat team eindigden ze als tweede.

Op zondag begonnen de dames van niveau 5 op baan 1: Elise van Houtum, Eva Linssen, Daantje Wijnhoven, Lina Li, Nina Tacken en Evi Hofmans. Zij behaalden een derde plek met het team. Ook individueel boekten ze mooie resultaten: Elise derde, Eva vierde, Evi tiende, Lina zestiende, Nina negentiende, Daantje twintigste.

Op baan 2 lieten de dames van senior divisie 4 hun oefeningen zien. Dit waren geen teamwedstrijden, alleen individueel. Lara Cuppen turnde een sterke wedstrijd die resulteerde in een achtste plaats. In wedstrijd 2 was Aniek Clabbers aan de beurt in jeugd divisie 2, het hoogste niveau waarop Hosema op dit moment turnt. Aniek behaalde een zestiende plek in een sterk deelnemersveld.

Op baan 1 trad in wedstrijd 3 het team van niveau 4 aan. Individueel eindigde Jolien Hagenaar als achttiende, Fenna Smedts als eenentwintigste, Brechje Verhaeg als drieëntwintigste, Jans Trienekens als zestiende en Milou Heldens als twintigste. Als team werden deze dames vijfde. Op baan 2 behaalde Jill Drissen in het niveau jeugd divisie 3 een achttiende plek.

Tekst: Hosema